یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: دیلی‌تلگراف می‌نویسد: قطر کشوری کوچک با نیروی نظامی نه چندان کارآمد محسوب می‌شود تلاش می‌کند تا با وارد شدن در تمامی مناقشات موجود در جهان حتی بصورت منفی، موقعیت خود را در جهان افزایش بدهد.

قطر

به گزارش مهر، دیلی تلگراف گزارش خود را با اشاره به تحولات لیبی و چیره شدن یک گروه افراطی به نام "انصار الشریعه" بر سایر گروه‌ها و اقدامات آن در این کشور آغاز کرده و می‌نویسد: انصار الشریعه همان گروهی است که متهم به قتل "کریستوفر استوینس" سفیر آمریکا در لیبی و همچنین متهم به تلاش برای قتل فرستادگان انگلیسی در طرابلس از جمله "سر دومنیک اسکاس" نیز شده است.

بعد از گذشت سه سال از سقوط معمر قذافی در لیبی که البته به کمک کشورهای غربی همچون فرانسه و انگلیس میسر شد چگونه ممکن است که امور این کشور (لیبی) توسط یکی از دوستان انگلیس یعنی قطر به هم بریزد؟

در ادامه این گزارش به سرمایه گذاری‌های گستره قطر در انگلیس اشاره شده و آمده است: قطر یکی از دوستان نزدیک انگلیس در خاورمیانه محسوب شده و این کشور ثروتمند در حاشیه خلیج فارس در بخش های مختلف انگلیس همچون بازار مسکن و حتی بورس سرمایه گذاری‌های زیادی انجام داده است اما با این وجود خطوط هوایی این کشور در حال انتقال تسلیحات به گروه های افراطی حاضر در لیبی از جمله انصار الشریعه و ائتلافی به نام "فجر لیبی" است.

در این میان کشورهای غربی خطوط هوایی قطر را رهگیری کرده و متوجه شده‌اند که هواپیماهای حامل سلاح این کشور در شهر "مصراته" واقع در 100 کیلومتری طرابلس که پایگاه اصلی گروه‌های افراطی محسوب می‌شود، فرود آمده و این تسلیحات را در اختیار گروه‌های مد نظر خود قرار می‌دهند.

قطر این کار را از زمان آغاز انقلاب علیه قذافی شروع کرده و همچنان به این کار ادامه می‌دهد. اما سوال اینجاست که چرا قطر از یک سو با انگلیس همکاری کرده و در این کشور سرمایه‌گذاری می‌کند اما از سوی دیگر علیه منافع بریتانیا در خاورمیانه و دیگر نقاط جهان اقدام می کند؟ که در این میان به منافع دیگر کشورهای غربی که ارتباطاتی گسترده با قطر دارند نیز آسیب‌هایی وارد می‌شود.

البته کمتر کسی در خاورمیانه وجود دارد که از شنیدن ارتباط قطر با گروه‌های افراطی فعال در خاورمیانه از سوریه و عراق گرفته تا مصر و لیبی متعجب شود. قطر در امر حمایت از این گروه‌ها از اغلب کشورهای عربی همچون عربستان پیشی گرفته است.

حمایت قطر از گروه‌های افراطی حاضر در سوریه موجب شده تا استراتژی جدید کشورهای غربی برای مقابله با داعش با سیاست‌های قطر تقابل داشته باشد. قطر گروهی با عنوان "احرار الشام" را گروه مورد نظر خود در سوریه می‌داند و حتی کمک‌های این کشور به احرار الشام از کمک‌های اهدایی به جبهه النصره نیز بیشتر است اما نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که احرار الشام زمانی که داعش قصد تصرف شهر "رقه" در سوریه را داشت به این گروه کمک کرده و بدین ترتیب پایه‌های قدرت داعش قوی‌تر شده است.

علاوه بر کمک‌های مستقیم حاکمان قطر به گروه‌های افراطی، افراد حقیقی از این کشور که جزو ثروتمندان آن محسوب می‌شوند نیز در این امر فعالیت دارند. برای مثال در دسامبر گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا یک تاجر قطری که از چهره‌های دانشگاهی این کشور نیز محسوب می‌شد به نام "رحمان النعیمی" را به عنوان تروریست بین‌المللی معرفی کرد. نعیمی در آن زمان متهم به ارسال دست کم 366 هزار پوند برای تروریست‌های حاضر در سوریه بود.

علاوه بر آن نعیمی متهم به ارسال ماهانه دو میلیون دلار برای القاعده در عراق و همچنین پرداخت ماهانه 250 هزار دلار به گروه الشباب در سومالی است.

در این میان یک سوال دیگر مطرح می شود و آن اینکه چرا قطر اقدامی علیه نعیمی انجام نمی دهد. پاسخ این است که این فقط نعیمی نیست که در این امر فعالیت دارد و افرادی دیگری نیز از چهره‌های سرشناس این کشور در امر حمایت مالی از تروریست‌ها فعالیت دارند.

به گفته یکی از کارشناسان امور نظامی در انگلیس، از آنجا که قطر کشوری کوچک با نیروی نظامی نه چندان کارآمد محسوب می‌شود تلاش می‌کند تا با وارد شدن در تمامی مناقشات موجود در جهان حتی بصورت منفی، موقعیت خود را در جهان افزایش بدهد.

به گفته این کارشناسان، وقتی سیر کمک‌های ارسال شده به گروه‌های افراطی را پیگیری می کنیم به یک نام مشخص می‌رسیم و آن قطر است. از همین رو مقابله با گروه‌های افراطی در خاورمیانه و سایر نقاط جهان نیازمند قطع کمک‌های این کشور به این قبیل گروه‌هاست.

کد خبر 272604

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha